“Nooit op restaurant geweest met Filip Dewinter”: Koen Metsu eist rechtzetting nadat zijn naam is opgedoken op onkostennota voor Chinese vzw

Edegem -

In een onkostennota van Filip Dewinter, gericht aan een Chinese vzw, duikt de naam op van Edegems burgemeester en Kamerlid Koen Metsu (N-VA). Het lijkt of de twee Vlaamse politici samen geluncht hebben, maar Metsu ontkent dat. “Mijn naam wordt gelinkt aan een dossier waar ik liever ver van weg blijf”, aldus Metsu.

IT

LEES OOK. Filip Dewinter werkte in opdracht van Chinese Communistische Partij, blijkt uit onderzoek

Uit onderzoek van Humo en Apache blijkt dat Filip Dewinter jarenlang diensten heeft geleverd in opdracht van de Chinese Communistische Partij. Het Vlaams Belang-kopstuk diende in 2016 een onkostennota in van 1.026,02 euro aan Windows of Beijing in Europe, waarin de naam van Edegems burgemeester Koen Metsu vermeld wordt. Die laatste reageerde verbaasd toen hij zag dat hij voor 131 euro geluncht zou hebben in Antwerps restaurant Zaowang. “Ik werd twee weken geleden al gecontacteerd door de onderzoeksjournalist, maar pas bij publicatie zag ik mijn naam op die onkostennota staan. Ik was compleet verbaasd”, zegt Metsu.

De Edegemse burgemeester getuigt dat hij nog nooit is gaan eten met Filip Dewinter en dat hij dat ook niet van plan is. “Destijds had ik een interessante titel waar Dewinter misschien mee kon uitpakken bij zijn Chinese kennissen. Of de andere namen er ook zomaar aan zijn toegevoegd, kan ik absoluut niet zeggen. Ik kan enkel voor mezelf spreken en ik weet dat wij niet samen zijn gaan lunchen. Bovendien heb ik nog nooit gehoord van de Chinese vzw waaraan de kostennota is gericht.”

Volgens Metsu is het geen optie om de situatie te laten zoals die is. “Ook al is het acht jaar geleden, ik til hier toch behoorlijk zwaar aan. Mijn reputatie wordt betrokken bij een dossier waar ik liever ver van weg blijf. Ik hoop dat er van Dewinter een rechtzetting komt en dat hij bevestigt dat die lunch nooit heeft plaatsgevonden. Als hij geen actie onderneemt, zal ik zelf bekijken welke stappen ik kan zetten”, besluit Metsu.

LEES OOK. Vlaams Belang blijft achter Dewinter staan: “Zoveelste poging om onze partij te schaden”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen