Mine Dalemans
Volledig scherm
PREMIUM
© Mine Dalemans

RECONSTRUCTIE. Hoe enkele Koerdische vlaggen woonwijk in ‘oorlogszone’ veranderden: “Zij hebben hun eigen ouders meegesleurd in die miserie”

Ongeziene taferelen in Limburg zondag nadat enkele Syrische Koerden de Turkse gemeenschap in Heusden-Zolder uitdaagden met PKK-vlaggen. Nadat een vijftal Koerden een jonge Turkse man aanvielen en die beelden viraal gingen, was het hek van de dam. Een woeste menigte verzamelde aan een woning waar een Koerdische familie onderdook. Maar waarom kozen ze net die woning uit? En waar kwam nadien plots ‘versterking’ vandaan? Wij spraken met ooggetuigen.

  1. Café Beauté Hasselt pakt uit met Camille make-up workshop
    Lezersbijdrage

    Café Beauté Hasselt pakt uit met Camille make-up workshop

    Sinds kort kunnen kinderen bij Café Beauté in Hasselt deelnemen aan een workshop met de gloednieuwe make-upcollectie van popster Camille. Afgelopen week mochten zes kinderen de collectie voor de eerste keer uitproberen. Met de hulp van hun mama’s en Caroline Rigo, die de collectie mee bedacht en ontwikkelde, werden onder meer de ‘Ma Chérie’ blush, de ‘Wonder’ skylashes en de ‘Magie’ en ‘Hartenbreker’ lipgloss uitgebreid getest.
    Hasselt
  2. Zo vergaat het klokkenluider van sportschool, jaar na Whatsappgroep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwerken”
    PREMIUM

    Zo vergaat het klokkenlui­der van sport­school, jaar na Whatsapp­groep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwer­ken”

    “Hij is misschien naïef geweest. Maar hij zou het wel opnieuw doen.” Een jaar geleden werden acht leerkrachten van de Hasseltse sportschool tegelijk geschorst, nadat een pak berichten uit hun Whatsappgroep ‘De 12' was gelekt. ‘Puur racisme, homofobie, discriminatie en bodyshaming’, stelde de advocaat van de klokkenluider. Vandaag kent iedereen zijn straf, al zijn er nog enkele leraars naar de Raad van State gestapt. Hoe blikt de bewuste klokkenluider terug op die periode? “Wat altijd onderbelicht is gebleven: mijn cliënt wilde het algemene pestgedrag op de werkvloer aankaarten”, zegt zijn advocaat Michiel Van Kelecom.
    Heusden-Zolder