Matz Sels© Action Images via Reuters

Nottingham Forest, concurrent van Burnley en Kompany in Premier League, gaat in beroep tegen puntenaftrek

Vorige week maandag oordeelde een onafhankelijke commissie dat Nottingham Forest in de periode tussen 2020 en 2023 de Financial Fair Play-regels overtrad. Daarvoor heeft de club van onze landgenoten Matz Sels en Divock Origi een aftrek van vier punten gekregen. Tegen die beslissing gaat Forest nu in beroep.

Jens Heylen
Bron: belga

Volgens de Premier League gaf Nottingham Forest toe dat het 34,5 miljoen pond (40 miljoen euro) meer verlies leed dan toegestaan. Voor Nottingham, dat vorig jaar naar de Premier League promoveerde, is dat toegestane bedrag 61 miljoen pond (71 miljoen euro).

Over een periode van drie jaar mogen clubs uit de Premier League maximaal 105 miljoen pond (123 miljoen euro) verliezen, maar daar wordt 22 miljoen van afgetrokken per seizoen dat de club in tweede klasse doorbracht.

Eerder dit seizoen werd het Everton van Rode Duivel Amadou Onana voor een gelijkaardige overtreding tien punten afgetrokken, in beroep werd dat tot zes punten herleid.

De (voorlopige) puntenaftrek van Forest is aan de andere kant wel goed nieuws voor het Burnley van Vincent Kompany. Momenteel bekleedt Forest als achttiende met 21 punten de laatste degradatieplek. Burnley staat daar vlak onder met 17 punten. Het Luton Town van Sambi Lokonga en Thomas Kaminski bevindt zich voorlopig in veilige haven op plek 17 en 22 punten. Er zijn nog negen speeldagen te gaan in Engeland.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer