Andere finishlocatie en opvallende nieuwkomers: dit is het parcours van de 38ste Antwerp 10 Miles

Antwerpen -

Er zitten een aantal nieuwe passages in het parcours van de Antwerp 10 Miles op zondag 21 april. Zo lopen de deelnemers langs de Schelde en voor het eerst door de Kloosterstraat.

doro

LEES OOK. Afgesloten tunnels en speciale regeling bij De Lijn: alles wat je nog moet weten over de Baloise Antwerp 10 Miles

De start en finish van de 38ste editie van de Baloise Antwerp 10 Miles liggen zoals vanouds op Linkeroever. Maar in plaats van de Blancefloerlaan lopen de deelnemers tijdens de eerste kilometers tussen de Schelde en het Galgenweel om dan via de Kennedytunnel richting rechteroever te trekken. Na de Bolivartunnel gaat het parcours onder meer langs het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten.

De Kennedytunnel maakt ook dit jaar weer deel uit van de Antwerp 10 Miles.© RR

Voor de deelnemers de Kaaien aandoen, is er voor het eerst ook een passage door de Kloosterstraat. De Grote Markt wordt dit jaar niet aangedaan, maar het parcours volgt de Kaaien verder richting het Loodswezen en Hanger 27 waar onder meer ATV gevestigd is.

De Nassaubrug aan het MAS zit voor het eerst in het parcours.© Wim Hendrix

Ook de Nassaubrug aan het MAS zit voor het eerst in het parcours. Daarna gaat het in snelvaart richting de zware Waaslandtunnel, die op zondag 21 april langer autovrij zal gemaakt worden om lopers en supporters ook daar de mogelijkheid te geven met de fiets naar het startpunt te rijden.

Zo’n 400 meter na de Konijnenpijp ligt de nieuwe finishlocatie: de August Vermeylenlaan.

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Antwerp 10 Miles