Twee extra overkappingen van Antwerpse ring in de pijplijn

Het Antwerpse stadsbestuur bereidt een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor om tot de realisatie van het Ringpark Het Schijn te komen in de zone van de Antwerpse ring (R1). Het gaat om een van de ringparken in het kader van het Toekomstverbond en de leefbaarheidsprojecten rond het Oosterweelproject. Het plan omvat twee bijkomende overkappingen van de R1.

mtm
Bron: BELGA

Ringpark Het Schijn zal zich uitstrekken van de zuidkant van Schijnpoort, in de buurt van het Sportpaleis, tot aan het Rivierenhof in Deurne. Blikvanger moet de gelijknamige, momenteel grotendeels ondergronds gelegde rivier Het Schijn worden. Die zal weer naar de oppervlakte worden gebracht en vertakt, met twee eilandjes en glooiende oevers.

In navolging van een eerdere beslissing van Vlaanderen en de stad Antwerpen komen er twee extra overkappingen van de R1 in het ringpark te liggen. Het gaat om de 590 meter lange Kap Schijnvallei achter de Ten Eekhovelei over de R1 in noordelijke richting, en een verlenging van de al geplande Kap Hof Ter Lo over beide rijrichtingen van de snelweg. Op de overkapping komt er plaats voor onder meer ligweiden, sport- en spelinfrastructuur en volkstuintjes

“De inwoners van een aantal wijken in het noorden van de stad krijgen extra groen, nieuwe fiets- en wandelverbindingen, en zullen minder geluidsoverlast van de Antwerpse ring ervaren”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen