Themabeeld.© Los Angeles Times via Getty Imag

Poema doodt twintiger in VS

Een poema heeft in de westelijke Amerikaanse staat Californië een 21-jarige man gedood. Dat maakte het kantoor van de sheriff van de county El Dorado maandag bekend.

Bron: BELGA

Het incident dateert van zaterdag en is de eerste dodelijke poema-aanval in Californië sinds 2004. Het gebeurde toen de 21-jarige Taylen Brooks en zijn 18-jarige broer Wyatt langs een onverharde weg in Georgetown op zoek waren naar hertengeweien.

De broers zouden nog geprobeerd hebben om de poema weg te jagen door zich groot te maken en er een rugzak naar te gooien, maar dat hield het dier niet tegen om hen te bespringen. De poema beet Taylen in de nek en de 21-jarige overleed ter plaatse.

Dier gedood

De 18-jarige Wyatt liep “ernstige snijwonden aan het gezicht” op, maar slaagde erin om weg te lopen en een noodoproep te plegen. Agenten startten een zoektocht en vonden de poema bij het lichaam van Taylen. Het dier zou het lichaam versleept hebben terwijl Wyatt hulp ging zoeken. De agenten konden het dier wegjagen door te schieten in de lucht.

LEES OOK. Nadat man in bubbelbad werd aangevallen: Amerikaanse staat waarschuwt voor ronddolende poema

Medewerkers van het Californische agentschap voor faunabeheer vonden de poema vervolgens een honderdtal meter verder in een boom en schoten het dier dood.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer