Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Experten waarschuwen voor aanslag met drones tijdens EK Voetbal en Olympische Spelen

Veiligheids- en terreurexperten waarschuwen voor het gevaar dat terroristen aanslagen plegen met drones. Die onbemande toestellen zijn goedkoop, technisch weinig veeleisend, snel leverbaar en vanop afstand te bedienen. Niettemin kunnen ze veel slachtoffers maken. Dat vreest men in Frankrijk en Duitsland, waar deze zomer de Olympische Spelen en het EK Voetbal plaatsvinden.

8 reacties

  • krista notelaars

    1 maand geleden
    Tot nu toe zijn drones maar altijd gebruik voor militaire doeleinden ik hoop dat er ook iets positiefs uitkomt, mensen kunnen moeilijk samen leven maar ik hoop dat we eens kunnen leven in een wereld van vrede.
  • nicky vandee

    1 maand geleden
    Ik vind drones super, maar alleen voor specifieke zaken, anders is deze uitvinding niet zo onschuldig, ze hebben al veel goeds op hun palmares, maar helaas ook veel schade allerlei, het laatste is spijtig en misbruik in de hand van sommigen
  • Bart Vanvoorde

    1 maand geleden
    @Raymond Pauwels, "onstopbaar", het radiosignaal is vaak niet versleuteld, waardoor het gemakkelijk te decoderen is met een pakket analysator (of 'sniffer'), dus het hacken van een drone signaal is technisch gezien niet veeleisend. Drone jammers zijn contra-UAS-apparaten (unmanned aerial systems) die worden gebruikt om te voorkomen dat drone bedreigingen het gecontroleerde luchtruim en kritieke gebieden zoals luchthavens, gevangenissen en industriële faciliteiten binnendringen.
  • Raymond Pauwels

    1 maand geleden
    Dat skywall ding is een lachertje. Kan 1 keer een net droppen/schieten. De sterkte van drones is als je ze als een zwerm kan laten vliegen. De techniek/technologie van de toekomst en virtueel onstopbaar! Mag je allemaal niet over beginnen nadenken of je wordt gek.
  • André Decrock

    1 maand geleden
    Een realistische schrik , veel mensen kijken naar de afloop van deze twee sportevenementen met schrik in de ogen