© AP

NBA. Toumani Camara bevestigt zijn uitstekende vorm bij Portland, maar kan zevende nederlaag op rij niet voorkomen

Portland heeft maandag in het basketbalkampioenschap van de NBA zijn zevende nederlaag op rij in Houston niet kunnen voorkomen. De Trail Blazers verloren met 110-92 van de Rockets, die hun negende overwinning op rij boekten.

De Oregon-franchise, opnieuw met vijf rookies, ging goed van start en leidde met 9 punten in het eerste kwart (4-13). De Texanen maakten de wedstrijd daarna gelijk en wonnen de laatste twee kwarten met 63-41.

Toumani was de tweede meest gebruikte speler van Portland. In 35 minuten was hij goed voor 12 punten (4/9 waaronder 1/3 3-punters, 3/3 vrije worpen), 5 rebounds, 2 assists en 2 steals. Hij beging echter 4 van de 16 turnovers van zijn team en 4 persoonlijke fouten. Alleen invaller point guard Dalano Banton speelde meer. Het is waar dat hij erg succesvol was. Hij scoorde 28 punten (11/21), pakte 11 rebounds en gaf 5 assists in 39 minuten.

Portland blijft 14e in het Westen (19 gewonnen, 53 verloren) en is officieel uit de play-off race met nog tien wedstrijden te gaan in het reguliere seizoen.

Houston, 11e (36-35), staat in de schaduw van Golden State, 10e (36-34), de laatste ploeg in een play-off positie.