Het verkiezingsprogramma dat partijvoorzitter Tom Van Grieken voorstelde, bulkt van de verwijzingen naar 'woke'.
Volledig scherm
PREMIUM
Het verkiezingsprogramma dat partijvoorzitter Tom Van Grieken voorstelde, bulkt van de verwijzingen naar 'woke'. © Photo News

ANALYSE. Carl Devos over focus op ‘anti-woke’ bij Vlaams Belang: “Partij mikt op mensen die het gevoel hebben dat ze niet meer kunnen volgen”

politiekDe thema’s ‘migratie’ en ‘islamisering’ lijken verdwenen uit het verkiezingsprogramma van Vlaams Belang, nochtans lang het stokpaardje van Van Grieken en co. Wél staat het programma nu bol van de aversie tegen de ‘linkse woke-ideologie’. Waar verzetten ze zich juist tegen? Deelt rechts Vlaanderen die afkeer? En wat wil de partij met die ommekeer bereiken? Politicoloog Carl Devos (UGent) fileert de zaak.

71 reacties

  • chris stevens

    1 maand geleden
    Vlaams Belang is geen oplossing,merendeel van wat ze zeggen is gewoonweg niet realiseerbaar, misschien moet men ze wel eens laten regeren zodat elke belg ziet hoe ze ons al jaren onmogelijke dingen beloven.
  • EMMANUEL HILLEWIG

    1 maand geleden
    Ja Carl ,je analyse is klopt en VB zal er iets aan doen , eindelijk een partij die echt met de mensen inzitten en niet de graaiers die al decennia lang de gewone burger bestelen en bespelen .
  • wim stroeken

    1 maand geleden
    Weinig mensen lijken te weten waar 'woke' over gaat. Het is misschien moeilijk te begrijpen als men zelf niet tot een zogenaamde minderheid behoort, maar vele mensen worden op veel verschillende manieren onderdrukt. Niet iedereen heeft gelijke kansen. Historisch zo gegroeid inderdaad, maar tijd voor verandering dus. Tijd dat we wakker ('woke') worden en ons bewust zijn van onze eigen vooroordelen. Marloes Manderick
  • Norbert Vannieuwenhuyse

    1 maand geleden
    Na de samenstelling van de vorige regering met verliezers, wist iedereen dat bij de volgende verkiezingen het VB de grootste zou worden.
  • Bruno Duysburgh

    1 maand geleden
    Woke betekent dat we onze cultuur moeten bannen en alles wat abnormaal is tot norm moeten maken.