HLN fotomontage - BELGA, Humo, Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© HLN fotomontage - BELGA, Humo, Getty Images

Wat hangt Filip Dewinter boven het hoofd, nu zijn Chinese facturen op straat liggen?

Wat hangt Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter boven het hoofd nu blijkt dat hij zijn Chinese vrienden het ene na het andere etentje liet betalen én in een handgeschreven briefje ook aangeeft dat hij betaald zou worden voor zijn gelobby? Groen vraagt dat hij een stap opzij zet als ondervoorzitter van het Vlaams Parlement. Maar riskeert hij ook sancties?

112 reacties

  • Raphaël Defour

    1 week geleden
    Het is niet enkel de Chinese connectie van Dewinter, doch ook de slippendienst voor Poetin bij de pseudo verkiezingen op de Krim, en bij Assad in Syrië. Echt denk dat deze connecties weinig sporen met de ontvoogdingstrijd van de Vlaamse beweging. Vrees zelfs dat de stichter van VB Karel Dillen zich keert in zijn graf bij dergelijke uitschuivers.
  • Ferdinand Drees

    1 maand geleden
    Dat hij een klein bedrag gekregen heeft voor etentjes wil ik aannemen. Hoeveel heeft de verantwoordelijke minister gekregen voor de aankoop van Chinese bussen. Het is wel opvallend, veel politiekers praten over democratie maar in een democratisch land wordt de grootste partij niet uitgesloten, dat gebeurt wel in China, Rusland enz. Mijn stem zal VB voor de eerste maal krijgen na het debacle van Vivaldi.
  • Luc Van Campenhout

    1 maand geleden
    Je moet Fillip DW toch een beetje begrijpen. Alleen met zijn loon als Vl. parlementslid ondervoorzitter van het Vlaams Parlement en gemeenteraadslid An twerpen (tussen 143.769,62 tot 197.036,62 euro) kan de man toch niet uit zijn bed komen...
  • Odette Versonnen

    1 maand geleden
    Iets dat 8j geleden is gaan ze nu tegen de verkiezingen onder het slijk uit halen het valt niet op.Het brengt alleen maar meer stemmen op voor VB.Dat de politiekers met hun commentaar eens eerst in de spiegel kijken.
  • Charlie Vanderperre

    1 maand geleden
    Op naar de 30% , op naar de 50% lees ik hier , iedere stem voor het vb is toch een verloren stem , zelfs in de Vlaamse regering gaat zelfs de nva voor samenwerking met het vb of zero tekenen hun eigen ondergang ! Federaal zijn ze peanuts met stemmen !