Twee reetjes gespot op speelplaats van basisschool in Kuringen

Hasselt -

Twee reetjes renden maandagochtend over de speelplaats van de Stedelijke basisschool aan de Joris Van Oostenrijkstraat in Kuringen. Al heeft één van de twee diertjes het uitstapje uiteindelijk niet overleefd, wellicht overmand door stress.

Dirk Jacobs

“Toen de mensen van de buitenschoolse opvang de speelplaats ’s morgens hadden betreden, schrokken ze zich een hoedje, toen plots twee reetjes over de speelplaats begonnen te huppelen”, vertelt directeur Vicky Laruelle. “De diertjes moeten hier al even gezeten hebben, misschien zijn ze uit het Prinsenbos of vanaf de Herkenrodesite hierheen gekomen en hebben ze zich een beetje verstopt voor het volk dat van en naar de Paardenmarkt liep. Niemand weet het echt.”

© rr

“We hebben meteen de LRH-politie verwittigd, die op haar beurt het vogel- en zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder heeft opgeroepen om de reetjes te komen vangen op de speelplaats. Zij hebben ook kunnen vaststellen dat het om twee dieren ging die zeker in het wild leefden en die jonger dan één jaar waren. De mensen van het centrum hebben één reetje gevangen, het tweede is bij die operatie gestorven, wellicht van de stress die daarmee gepaard ging.”

Hoe de reetjes precies op de speelplaats terecht zijn gekomen, is voor niemand duidelijk. Wellicht zijn ze in hun jeugdig enthousiasme gewoon over het hekwerk gesprongen en zo in de speeltuin beland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer