Van 22 op 23 juni zal je voor het eerst kunnen kamperen aan het kasteel van Heers.
Noa Sneyers

Origineel kamperen? Binnenkort kan je je tent opzetten aan kasteel van Heers

Binnenkort kan je voor één keer kamperen aan de site van het kasteel van Heers. Op die manier wil erfgoedorganisatie Herita nieuwe bezoekers kennis laten maken met de site. Het kasteel van Heers wordt op dit moment nog gerenoveerd.

Van 22 op 23 juni zal je voor het eerst je tent kunnen opzetten aan het kasteel van Heers. "Dan is het de kortste nacht en de langste dag van het jaar", zegt Caroline Geerts van Herita. "Dat leek ons een ideale gelegenheid om de kampeeravond te organiseren."

Het kasteel van Heers raakte onderkomen. Vlaanderen kocht het domein enkele jaren geleden op en gaat het nu grondig renoveren. Het evenement is bedoeld om een breed publiek naar het kasteel te lokken om van de site een toeristische trekpleister te maken.

"We zijn altijd op zoek naar manieren om het kasteel van Heers op een originele manier in de kijker te zetten", aldus Geerts. "Met de kampeeravond kunnen we mensen op het terrein brengen die anders niet snel zouden komen. Op die manier bereik je een andere doelgroep."

Eenmalig?

Als het event goed verloopt, dan komt er mogelijk nog een vervolg. "We hopen dat het zo leuk en gezellig wordt dat mensen ieder jaar willen terugkomen. Dan kunnen we ieder jaar samen midzomernacht vieren aan ons kasteel", besluit Geerts. 

De opbrengst gaat naar de restauratie van de erfgoedsite.

Meest gelezen