© Tom Palmaers

23-jarige bromfietser met levenslang rijverbod vlucht voor politie in Hasselt, maar wordt opgepakt

Hasselt -

De politie LRH heeft vorige week woensdag een 23-jarige bromfietser achtervolgd in de Hasseltse Banneuxwijk. De jongeman stond geseind en had een levenslang rijverbod. Aanvankelijk kon hij ontkomen, maar uiteindelijk werd hij toch betrapt en gearresteerd.

Olivier Simons

Een politieploeg merkte de jongeman op in de Banneuxstraat in Hasselt. Hij verplaatste zich met een bromfiets, droeg geen helm en vervoerde een minderjarige. De twintiger bleek niet enkel geseind te staan, maar ook een levenslang rijverbod te hebben. Hij beging de laatste jaren immers de ene na de andere verkeersinbreuk. De ploeg maande hem aan om te stoppen, maar de bromfietser trok op en reed weg. Na een korte achtervolging kon hij ontsnappen van de politie.

Maar lang duurde dat niet. Tijdens een patrouille in de omgeving werd de verdachte te voet gesignaleerd in de Consiencelaan. Hij werd onderschept en gecontroleerd en bleek gebruikershoeveelheden hasj op zak de hebben. De 23-jarige Hasselaar werd gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat. Daar stelde de politie de nodige pv’s op. De jongeman moet later nog voor de rechtbank verschijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer