© Chris Nelis

2.000 medewerkers vieren 75 jaar Familiehulp in Bokrijk: “Lachen of een traan wegpinken”

GENK -

Zo’n 2.000 medewerkers uit drie Limburgse regio’s zijn dinsdag naar het Openluchtmuseum van Bokrijk afgezakt voor de viering van het 75-jarig bestaan van Familiehulp.

Chris Nelis

“De historische verjaardag is een goede gelegenheid om als drie Limburgse Familiehulp-regio’s de handen in elkaar te slaan en samen de viering te organiseren”, zegt Mieke Frederix, regiodirecteur in Hasselt. Volgens Iete Reynders, directeur van de regio Genk, is er jaarlijks een viering, zij het dit maal als jubileum. “Hier kijken onze mensen echt naar uit”, zegt Reynders. “Dat samenzijn is heel erg belangrijk. Mensen kunnen zo verhalen delen, lachen of een traan wegpinken. Daaruit ontstaat een verbindende kracht.”

De medewerkers van Familiehulp werden getrakteerd op een uitje in het Openluchtmuseum van Bokrijk.© cn

De medewerkers konden deelnemen aan spel en sport met als hoogtepunt een optreden van dj La ‘Pierre. Familiehulp is 75 jaar geleden, vlak na de Tweede Wereldoorlog, ontstaan als een vrijwilligersinitiatief. Ze bood hulp aan gezinnen die het in die periode erg moeilijk hadden. Inmiddels telt de organisatie 13.000 medewerkers verspreid over Vlaanderen en Brussel. Op 4 mei is er in het provinciaal domein De Schorre in Boom een gezinsdag. Daarvoor hebben zich al 17.000 mensen ingeschreven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer