© Matteo Cogliati

Anderlecht moet eerste wedstrijd in play-offs dan toch (nog) niet achter gesloten deuren spelen

Anderlecht kreeg onlangs een sanctie voor het wangedrag van de supporters in de classico tegen Standard. Rsca moet een match achter gesloten deuren afwerken maar ging tegen die straf in beroep. De thuismatch van zaterdag tegen Antwerp zal dus met publiek zijn.

jug

De zaak komt vrijdag voor de disciplinaire raad, maar een definitief oordeel moet nog niet verwacht worden. Op die zitting zal vooral de kalender (deadlines, neerleggen conclusies…) bepaald worden en zal de definitieve zittingsdatum bevestigd worden.

Paars-wit hoopt in de eerste plaats het oordeel te milderen. En als de sanctie toch bevestigd wordt is het dan de vraag wanneer er wel een match achter gesloten deuren zal zijn. Het reglement schrijft voor dat het dan de eerste thuismatch is 15 dagen na de definitieve uitspraak. Het is dus niet ondenkbaar dat dat pas volgend seizoen zal zijn.

Standard kreeg op zijn beurt ook een match achter gesloten deuren opgelegd, maar de Rouches hebben die straf aanvaard. Zij werken hun eerste thuismatch in Play-off 2 af zonder toeschouwers.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer