Photo News / X
Volledig scherm
© Photo News / X

"Het is mij een raadsel": N-VA-Kamerlid sluit juridische stappen niet uit nadat zijn naam opduikt in dossier rond Chinese spionage

De naam van N-VA-Kamerlid Koen Metsu dook maandag plots op in de onkostennota’s waaruit bleek dat Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter jarenlang werkte in opdracht van China. Metsu zou volgens de documenten samen met Dewinter hebben geluncht, maar dat ontkent hij formeel. “Als hij (Filip Dewinter, red.) geen actie onderneemt, zal ik zelf bekijken welke stappen ik kan zetten.”

16 reacties

  • Dimitrie Tjoens

    1 maand geleden
    Dewinter heeft al gereageerd en zijn excuses aangeboden. Hij is nooit gaan eten met Metsu.Iets van administratieve fout ofzo. Als je al fouten maakt over de persoon waarmee je bent gaan eten, zal de rest wel heel accuraat zijn...
  • Ludo Van Damme

    1 maand geleden
    Hoe komt zijn naam dan voor op gratis etentjes vanwege de Chinese spion op de factuur van De Winter? Identiteitsfraude vanwege De Winter ofwel was Metsu dat etentje aldaar al lang vergeten ? Het is wel het een of het ander !
  • peeters jos

    1 maand geleden
    Over wat belachelijke lage bedragen en futiliteiten gaat dit eigelijk? Lunchkes van 100 euro. Laat mij niet lachen. Alsof iemand zijn (politieke) reputatie op het spel zet voor deze banale bedragen. Het dagtarief van een NMBS consultant ligt al hoger dan alle onkosten opgeteld. Neen, hier zit meer achter.
  • Philip Bonte

    1 maand geleden
    Als ik die bedragen zie,moet ik lachen.De helft vd Belgen koopt jaarlijks voor die bedragen in China.Stop eens met kopen in China???
  • niki peeters

    1 maand geleden
    Politieke spelletjes zoals altijd vlak voor verkiezingen, maar waar er rook is….er is toch iets aan de hand in die partijen. Ik dacht rechts te stemmen, maar door heel dit gedoe en hun kinderachtig gedrag en nu rousseau weg is bij vooruit begint die partij meer en meer aanlokkelijk te worden. Ook omdat rechts geen afstand neemt van figuren zoals dries van langehoven.