Advocaat Maarten Vandermeersch vertegenwoordigt een van de beklaagden. Rechts zie je een Thermomix, een keukenmachine met een veelheid aan functies en een prijskaartje van rond de 1.200 euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Advocaat Maarten Vandermeersch vertegenwoordigt een van de beklaagden. Rechts zie je een Thermomix, een keukenmachine met een veelheid aan functies en een prijskaartje van rond de 1.200 euro. © RV/Thermomix

Brusselse bendeleden stelen 1 miljoen euro aan dure keukenmachines en stofzuigers van bedrijf: “Ze wisten precies hoe loods was ingedeeld”

‘Inside info’ leidde een Brusselse bende in de zomer van 2021 naar de gebouwen van de firma Cnudde in Beveren-Leie (Waregem) om er maar liefst 921 Thermomixen en dure stofzuigers van het merk Kobold te stelen. Waarde van de buit: ruim 1 miljoen euro. Negen leden van de bende stonden dinsdag in Kortrijk terecht en riskeren tot 5 jaar cel maar de ‘insider’ is nog niet gevonden. De beklaagden op het bankje rekenen eerst op een procedurekwestie en vinden dat hun privacy is geschonden.