© Isosport

HERBELEEF. Wat een domper! Rode Duivels geven in slotseconde prestigieuze zege weg in Engeland

De Rode Duivels leken lang op weg naar een prestigieuze oefenzege op bezoek bij Engeland. Maar bij de laatste aanval van de wedstrijd trapte Jude Bellingham de 2-2 op het bord. Herbeleef het hier.

Ccps
• Twee doelpunten van Tielemans brengen België twee keer op voorsprong
• Engeland scoort vanop de stip en vindt de gelijkmaker in de slotseconden
• Vloek van Wembley blijft bestaan

Jurgen Schrooten
Einde | Engeland 2-2 België

Voor de tweede interland op rij spelen de Belgen gelijk. In de slotseconden van de wedstrijd gaven ze de voorsprong nog weg. 
Zo heeft België dus nog steeds niet kunnen winnen op Engels grondgebied en blijft de vloek van Wembley bestaan. We kunnen terugblikken op een wedstrijd waar een overwinning zeker mogelijk was met een ploeg die heel wat beter speelde dan tegen Ierland. 
Daar is de gelijkmaker dan toch. Bellingham staat volledig alleen in de zestien en krijgt de bal. Hij controleert hem en plaatst zijn schot kalm in de rechteronderhoek. Zo wordt het nog 2-2 in de slotseconden van de wedstrijd.
Kans Bellingham

Het wil maar niet lukken voor de sterke Engelsman. Deze keer probeert hij het met z'n zwakkere linker, maar ook deze keer zit de Belgische verdediging er op tijd tussen om te bal af te blokken.
Grote kans België

Openda loopt diep op de linkerflank en ziet een ploegmaat aan zijn rechterkant. Hij legt de bal hard af naar rechts en Lukebakio schiet, maar hij raakt de bal slecht. Daar zat meer in.
Opstootje

Onana staat neus tegen neus met Declan Rice na de fout. 
Vier minuten extra tijd
Poging Engeland

Foden dribbelt naar binnen en passt de bal naar Bellingham. Hij schiet vanop de rand van de zestien, maar zijn poging wordt meteen afgeblokt door twee Belgische verdedigers.
Voorzet Engeland

Joe Gomez brengt al voor de zoveelste keer de bal voor vanop de rechterflank. Er is even paniek wanneer Vranckx wegglijdt in de zestien, maar de bal wordt toch eenvoudig weggewerkt.
Fout Lukebakio

Hij krijgt de fout tegen door op de voet van Bellingham te staan.
Ook achterin wordt er nu gewisseld.
Tedesco kiest voor een spitsenwissel. Lukaku bediende Tielemans prachtig voor de 1-2.
Ook de doelpuntmaker van de Engelsen wordt gewisseld. Hij scoorde zijn eerste doelpunt voor de nationale ploeg vanop de stip.
De Belgische verdediging zal blij zijn dat hij naar de kant gaat. Hij zorgde voor heel wat gevaar op de rechterflank.
Foden bijna

Maddison vindt Bowen met een erg mooie pass door het middenveld. De vleugerspeler geeft de bal mee met Foden op links die het leer naar de verste hoek plaatst, maar dat schot gaat net voorlangs. Wat een kans voor de thuisploeg.
Engeland op zoek

Het wil maar niet lukken voor de thuisploeg. De laatste pass komt er niet door waardoor ze zelfs niet meer tot echte kansen komen.