Het jaarlijkse Klaprozen- en akkerbloemenfestival in Opheers en in Batsheers, waarbij vier vierkantshoeves hun poorten openen voor het publiek, zal dit jaar niet doorgaan.© frmi

GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Geen Klaprozenfestival meer in Opheers en Batsheers

Heers
Meerderheid: VLDumont (11)Oppositie: cd&v (3), N-VA (2), Hecht (2), onafhankelijke (1)

Record: Met maar vijf punten op de agenda was het maandag één van de kortste zittingen van de laatste jaren. Die werd dan ook in een recordtempo van twintig minuten afgehaspeld. “Je merkt nu dat de verkiezingen dichterbij komen”, klonk het in de wandelgangen.

Bsharp: De raad keurde de gebruiksovereenkomst goed voor de lokalen van Bsharp, een muziekband die is voortgevloeid uit de ter ziele gegane fanfare van Vechmaal. “Het betreft het gelijkvloers van het woonhuis van het buurthuis in Horpmaal”, vertelde bevoegd schepen Anneleen Vanherck (VLDumont). “Deze gebruiksovereenkomst vangt aan voor 18 jaar en kan verlengd worden in termijnen van 9 jaar. Er moet geen verbruiksvergoeding betaald worden door de muziekvereniging.”

Klaprozenfestival: Het jaarlijkse Klaprozen- en akkerbloemenfestival in Opheers en in Batsheers, waarbij vier vierkantshoeves hun poorten openen voor het grote publiek, zal dit jaar niet doorgaan. “De ziel is er een beetje uit: de uitbaters van de Michaelhoeve hadden aangegeven dat ze het niet meer wilden doen en de Herkenrodehoeve in Opheers staat te koop”, legde schepen van Toerisme Dieter Janssen (VLDumont) uit. “Het was te kort dag om een alternatief in de gemeente te kunnen organiseren. We houden op zondag 2 juni wel een communitydag in Bokrijk die aan het Poortgebouw uit Heers zal starten.” Raadslid Katrien Herck (cd&v) betreurde deze beslissing. “Het Klaprozenfestival was een echte succesformule, veel mensen uit Heers en omgeving kwamen erop af. Je kon toch iets anders organiseren om de wandelroutes door Opheers en Batsheers te promoten.” (frmi)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer