© Joren De Weerdt

Bartel Van Riet start natuurproject in Grobbendonk

Natuurmens en tv-presentator Bartel Van Riet start op de hoeve d’Ursel in Grobbendonk een kleinschalig natuurproject.

mph

Het gemeentebestuur van Grobbendonk en de stichting Kempens Landschap hebben de hoeve vorig jaar in erfpacht genomen. Bedoeling is te komen tot een restauratie van het complex en het geheel een breed gedragen nieuwe bestemming te geven. “Een project dat tijd vraagt” , beseft burgemeester Eric Van ­Meensel (N-VA). “Ondertussen staat de hoeve te verkommeren. De voorbije maanden zijn er wellicht heel wat communiefoto’s genomen, maar er zijn ook al mensen met minder goede bedoelingen gesignaleerd.”

Bijenkorven en fruitbomen

Het project met Bartel Van Riet houdt in dat er aan de hoeve wat kleine zaken zullen georganiseerd worden. Bijvoorbeeld het onderhouden van een tuin of het plaatsen van bijenkorven. Mogelijk wordt er ook iets gedaan met fruitbomen. “De concrete invulling moet nog gebeuren. Maar op die manier stellen we het domein toch al een beetje meer open voor het publiek en is er ook meer sociale controle.”

Bartel Van Riet bevestigt dat hij mee zijn schouders wil zetten onder het project in de kasteelhoeve. “Het domein is prachtig. Ook voor de tuin zijn er mogelijkheden. Die gaan we nu bekijken.”

© marc peeters

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER