© rr

Drugsbende rond kickbokser blijft in de cel, schoonmoeder opgepakt met kilo’s drugs in auto

Antwerpen -

De raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag de aanhouding van vijf vermeende handlangers van ex-kickbokser Morad S. bevestigd. S., het vermeende kopstuk van een drugsbende, vroeg uitstel. Hij komt volgende week voor de raadkamer.

Sam Reyntjens

De groep rond Morad S. (36) was in beeld gekomen tijdens een onderzoek van de lokale recherche van de politiezone Antwerpen. De speurders hadden informatie gekregen over S. die cocaïne en hasj zou verkopen en daarvoor auto’s met verborgen ruimtes zou inzetten. Meteen werd ook de partner van S. genoemd, de 32-jarige vrouw met wie hij een schoonheidssalon heeft op de Plantin en Moretuslei in Antwerpen. Zij zou een auto met zo’n verborgen ruimte hebben.

Ex-kickbokser S. is een oude bekende van de politie. In 2017 werd hij tot dertig maanden cel, waarvan de helft met uitstel, veroordeeld in een dossier rond cocaïnehandel. Een jaar eerder stond hij ook al voor de rechter, maar toen werd hij vrijgesproken bij gebrek aan bewijs. Enkele jaren geleden kreeg hij ook een kogel in zijn been bij een vermoedelijke ripdeal in zijn toenmalige appartement in de Van der Meydenstraat.

LEES OOK. Schoonheidssalon verzegeld in drugszaak: 13 kilo hasj in beslag genomen, ex-kickbokskampioen opgepakt

De gedetailleerde informatie en het verleden van S. waren meer dan genoeg reden om een onderzoek te starten. De politie tapte de telefoons van de entourage van de vroegere kickbokskampioen af en observeerde ook hun adressen. Dat levert de onderzoekers informatie op over welke voertuigen gebruikt zouden worden om drugs in verborgen ruimtes de grens over te smokkelen.

Schoonmoeder gepakt met kilo’s drugs

Die vermoedens werden helemaal bevestigd toen de politie eind februari een Volkswagen Golf met Belgische nummerplaat controleerde. In een verborgen ruimte aan het rechterachterwiel van de auto, vonden de agenten bijna vier kilogram cocaïne, anderhalve kilo hasj en nog bijna twee kilogram cannabis. In de auto zaten twee vrouwen, onder wie de 56-jarige Maria V., de schoonmoeder van Morad S. De auto bleek tijdens eerdere observaties al gebruikt te zijn door S. en zijn partner, het voertuig werd ook in hun garage geparkeerd. De speurders achterhaalden bovendien dat de Volkswagen al meerdere keren heen en terug gereden was naar Frankrijk, mogelijk ook voor drugstransporten.

Tijdens observaties hadden de speurders al verschillende andere verdachten in beeld gekregen. Uit afgeluisterde gesprekken bleek dan weer dat Morad S. gezien werd als de ‘patron’ en dat die ook bezig was met drugstransporten via de haven van Antwerpen. Hij zou daarnaast ook per trein drugs naar Frankrijk hebben laten brengen. Vorige week volgden zeventien huiszoekingen in Antwerpen, Kalmthout, Edegem, Mortsel en Lier. Daarbij werd nog 13 kilogram hasj aangetroffen. Er werden vijf auto’s in beslag genomen en op de Plantin en Moretuslei in Antwerpen verzegelden de drugsspeurders het schoonheidssalon van Morad S. en zijn partner.

Het schoonheidssalon werd verzegeld.© sare

“Betwist betrokkenheid”

Zes verdachten werden aangehouden, daarvan verschenen er dinsdag vijf voor de raadkamer. Hoofdverdachte Morad S. was daar niet bij. “Ik heb een week uitstel gevraagd”, legt zijn advocaat Sam Vlaminck uit. De partner van S. hoorde haar aanhouding wel bevestigd worden. “Zij betwist alle betrokkenheid en verleent haar medewerking aan het onderzoek”, zegt haar advocaat Jorgen Van Laer. De vrouw gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer en zal binnen twee weken voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling verschijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER