© Instagram Alanna Masterson

Actrice stopt met Instagram door talrijke haatberichten

Alanna Masterson (28) uit de populaire televisiereeks "The Walking Dead" gebruikt naar verluidt haar pagina op Instagram niet langer. Dat meldde BBC News deze week. De actrice zou er finaal de brui aan hebben gegeven na een voortdurende stroom van haatberichten over haar gewicht.

VVA

Haar collega Josh McDermitt verwijderde recent nog al zijn sociale media nadat hij doodsbedreigingen ontving, nu blijkt ook Alanna Masterson hetzelfde te doen. BBC News berichtte dat ze haar account op Instagram deze week verwijderde, al is hij momenteel nog steeds zichtbaar. De actrice heeft wel al een tijdlang niets meer gepost. De actrice zou de eindeloze stroom aan haatberichten beu zijn geworden.

Tijdens het verfilmen van de vorige reeks was de actrice zes maanden zwanger, en toen de reeks eindelijk op de televisie te zien was, ontving ze een hele resem aan haatberichten over haar gewicht via Instagram. In november van vorig jaar richtte ze zich al een eerste keer met een overduidelijke boodschap tot de auteurs van alle haatberichten in een post op Instagram:

"Beste Instagramtrollen, bodyshamers en alle mannen en vrouwen die denken dat het ok is om commentaar te geven op mijn gewicht: ik hoop dat jullie geen kinderen hebben. En als je er wel hebt, dan hoop ik dat je hen vriendelijkheid en aanvaarding bijbrengt. Ik hoop dat ze leren dat het niet ok is om met mensen te lachen of mensen te bekritiseren. Ik hoop dat JIJ op een dag leert wat het inhoudt om een ouder te zijn. Een vriendelijke, onbaatzichtige ouder. Een werkende ouder. Een ouder die zich in de schoenen van een ander kan verplaatsen. Misschien besef je dit niet, maar één jaar lang een baby voeden vergt veel werk, volharding en planning. Dus voor je beslist om een opmerking te maken over mijn "te grote boezem of over "hoe dik ik ben geworden", weet dan dat dit kleine meisje de beste start in het leven heeft meegekregen. Ik zou het geen seconde anders gewenst hebben. Ik zou met veel plezier genoeg calorieën zijn blijven eten om melk te produceren voor haar. Ook, groei eindelijk eens op. Je moeder zou beschaamd moeten zijn dat ze zo'n veroordelende bullebak heeft opgevoed. P.s Ik zou graag eender welke man of vrouw een baby ter wereld zien brengen, de baby voeden, dan zeventien uur per dag werken en daarbovenop nog eigen stunts uitvoeren. P.s.s Wees vriendelijk voor elkaar. We hebben dit nu meer dan ooit nodig."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER