© AFP

Een voetbalstuntje in Tbilisi: Georgië klopt Griekenland na penalty’s en staat voor het eerst op het EK

Georgië heeft zich verrassend geplaatst voor het EK voetbal komende zomer. Het won voor eigen publiek na strafschoppen van Griekenland. Na 120 minuten stond het 0-0 in Tbilisi.

Vincent Van Genechten

Voor eigen publiek in Tbilisi wonnen de Georgiërs na strafschoppen van Griekenland. Na de reguliere speeltijd was er niet gescoord. Daarom moesten penalty’s de beslissing brengen. Bij Georgië miste Georges Mikautadze (ex-Seraing) zijn elfmeter, maar aan Griekse zijde gingen met Tasos Bakasetas en Giorgos Giakoumakis twee spelers de mist in.

Griekenland was in de eerste verlenging nog dicht bij een doelpunt gekomen, maar Mavrapanos kopte tegen de lat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor Georgië, dat wordt gecoacht door de Fransman Willy Sagnol (ex-Bayern München), wordt het de eerste deelname aan een internationaal toernooi sinds de onafhankelijkheid van het land in 1990. Als winnaar van pad C belandt het in groep F met Turkije, Portugal en Tsjechië.

Bij Georgië stonden Giorgi Chakvetadze (ex-Gent) en Levan Shengelia (ex-OHL) in de basis. Sterspeler Khvicha Kvaratskhelia (Napoli) viel wel geblesseerd uit.

Later op de avond plaatsten ook Polen en Oekraïne zich voor het EK. De Oekraïners worden de derde tegenstander van de Rode Duivels.

© AFP

© AFP

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer