Bart De Pauw zette een statement op Instagram.
Volledig scherm
Bart De Pauw zette een statement op Instagram. © Photo News

“Heb ik hierna mijn straf dan uitgezeten?”: Bart De Pauw reageert op heisa rond documentaire

BVBart De Pauw heeft in een statement op Instagram gereageerd op de heisa rond de documentaire ‘Het proces dat niemand wou’, de driedelige reeks over de zaak-De Pauw die VRT nu toch zal uitzenden, na een stortvloed aan kritiek. Hij geeft toe dat hij de VRT-CEO Frederik Delaplace vroeg om bepaalde zaken uit de documentaire te schrappen voor de uitzending. “Ik wil duidelijk zijn. Ik ben fout geweest”, schrijft hij. Maar ook: “Wanneer is genoeg genoeg?”

468 reacties

  • Dany Jansen

    1 maand geleden
    Genoeg is genoeg. Genoeg met grensoverschrijdend gedrag, machtsmisbruik, stalking, manipulatie, monddood gemaakt worden, victim shaming en blaming. Deze docu geeft moed en erkenning aan slachtoffers en hopelijk wat meer zelfinzicht aan daders. Want daders zijn vooral slachtoffer van zichzelf. Deze docu had niet eens bestaan als BDP geen proces was begonnen in de rechtbank én in de media. Alles had binnenskamers geregeld kunnen worden, met excuses en een einde aan het grensoverschrijdende gedrag.
  • Brigitte Van Milders

    1 maand geleden
    Het zou niet slecht zijn dat de mensen meer konden vergeven gezind zouden zijn
  • Lucien Mertens

    1 maand geleden
    Het mag stoppen, deze man (en vooral z'n vrouw en kinderen) is/zijn al overmatig gestraft door de openbaarheid van alles.
  • Martine Verack

    1 maand geleden
    Genoeg is genoeg achter 7jaar. Iedereen verdiend een tweede kans.
  • Dirk Dierckx

    1 maand geleden
    Uit de vele reacties blijkt duidelijk dat mannen anders reageren dan vrouwen, mannen zijn duidelijk meer vergevingsgezind.