Kinderen rouwen om de dood van geliefden aan een mortuarium van een ziekenhuis in Rafah in de zuidelijke Gazastrook. (27/04/2024)
Volledig scherm
Kinderen rouwen om de dood van geliefden aan een mortuarium van een ziekenhuis in Rafah in de zuidelijke Gazastrook. (27/04/2024) © AFP

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Blinken en Cameron proberen Hamas te overtuigen van “gul” Israëlisch voorstel: “Wapenstilstand van 40 dagen op tafel”

Er is een “gul” nieuw voorstel voor een staakt-het-vuren in de Gazastrook voorgelegd aan Hamas, zegt de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron maandag in Riyad. Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken rept over “een buitengewoon genereus aanbod”. Beide ministers spreken de duidelijke hoop uit dat Hamas op het voorstel zou ingaan. Intussen gaat de oorlog in Gazastrook volop door. Na Israëlische luchtaanvallen op Rafah zijn maandag zeker 27 Palestijnen om het leven gekomen.Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

712 reacties

  • Patrick Devlamynck

    55 minuten geleden
    Die uitleg allemaal , Blinken , Biden , Nethanyahu en co.... hypocrisie en top,
  • Jef Verhulst

    3 uur geleden
    Misschien heeft Israël nog steeds niet begrepen dat het niet een religie is die bepaalt wat mag en niet mag. Enkel het internationaal recht is geldig en dat zouden ze beter beginnen te respecteren. Dat mag je wel eisen van een land vooral van (VS-) steun leeft.
  • Pieter Janssens

    1 dag geleden
    Begrijp de situatie in Gaza, Hamas heeft een politieke tak en gewapende tak. De politieke Tak heeft gezorgd voor de mensen met verdeling van basis goederen , buitenlandse organisaties geleverd werden. Ze zorgden ook voor politie en wetgeving. Tussen de bevolking was er zo goed als geen criminaliteit. Israël beheerd alle , bankzaken, telecom, medicatie, drinkwater, elektriciteit, werkvergunningen, wat er binnen komt van hulpgoederen. De muur rond Gaza ook.
  • Thomas Van Wauwe

    2 dagen geleden
    Als dit conflict moet stoppen moeten we de Israëliërs ook wijsmaken day het NIET hun beloofde land is dat ze mogen afpakken naar believen. Daarom is er uiteraard verzet gekomen met alle gevolgen van dien.
  • Remi Kurajber

    2 dagen geleden
    De dag dat Israël bezette gebieden teruggeeft aan rechtmatige eigenaren zal de oorlog stoppen. Maar dat willen ze niet. Ze hebben alles gedaan om een volk te onderdrukken en ontmenselijken. Palestijnen tot uiterste drijven om ze dan als terroristen te bestempelen en een als beesten massaal afslachten.Ze gaan door tot laatste Palestijn dood of verdreven is en laatste stukje vrije land gestolen en ingelijfd is.