REACTIES. Debast ziet “droom” uitkomen, Tielemans moest “gewoon ogen sluiten en scoren”

De Rode Duivels liepen in extremis een gevleide overwinning mis op Wembley: 2-2 werd het. Voor Zeno Debast was het een droom om op Wembley te spelen, uitblinker Youri Tielemans was tevreden met zijn eigen prestatie. “En dat op een vol Wembley. Het was een mooie match.”

Sam Vergauwen, Pieter-Jan Calcoen

LEES OOK. Hey Jude, was dat nu nodig? Strijdende Rode Duivels geven in slotseconde nog prestigieuze zege weg tegen sterk Engeland

Tielemans: “Moest gewoon ogen sluiten en scoren”

Youri Tielemans was met twee doelpunten de Duivelse uitblinker tegen Engeland. “Ik ben heel blij met mijn prestatie. En dat op een vol Wembley. Het was een mooie match.”

De 0-1 kwam er na goed jagen van de Belgen. “We proberen te werken op die pressing, om zo foutjes uit te lokken bij de tegenstander. We hebben kunnen profiteren bij die fase.”

Bij de 1-2 was er een geniale assist van Lukaku. “Je zou verwachten dat ik die voorzet voor het hoofd van Romelu gaf”, lachte Tielemans. “Romelu deed het perfect, buitenkant links. Ik moest gewoon de ogen sluiten en het afmaken.”

België gaf de 1-2-zege nog uit handen. “Jammer”, zei Tielemans. “Na de rust zijn we een beetje van tactiek veranderd, ook met het oog op juni, maar Engeland is natuurlijk ook een goede ploeg. Misschien moesten we minder achteruit kruipen. Dat moeten we nu analyseren.”

© REUTERS

Debast: “Een droom die uitkomt”

Zeno Debast maakte een goede beurt op Wembley. “Ik ben de coach dankbaar voor de kans. Hier spelen, voor 80.000 mensen, dat is een droom die uitkomt. Ik heb mijn best gedaan, het hielp dat jan (Vertonghen, red.) net als bij Anderlecht naast me stond, dat gaf een vertrouwensboost. Ik heb gedaan wat ik altijd doe, ik heb mijn best gedaan.”

De speler van RSCA baalde van de late 2-2. “Dat is bitter, we konden hier een mooi resultaat neerzetten. Maar laat ons positief zijn: dit geeft vertrouwen.”

LEES OOK. Bondscoach Tedesco ziet dat er nog werk is: “Als je 1-2 in handen hebt tegen Engeland op Wembley, dan wil je dat vasthouden”

MEER OVER DE RODE DUIVELS