© Archiefbeelden

Kamal Kharmach tekent exclusiviteitscontract bij VRT: “Als het voor het geld was, ging ik wel in de bedrijfswereld of politiek”

Kamal Kharmach heeft een exclusiviteitscontract ondertekend bij de VRT. Dat meldt Het Laatste Nieuws. “Geld is geen drijfveer”, zegt de 32-jarige comedian.

jvh
Bron: Het Laatste Nieuws

Kharmach is een sterkhouder van de openbare omroep, met onder andere zijn succesvolle eindejaarsconferences en de programma’s Andermans zaken en Geld gezocht. Met het ondertekenen van een exclusiviteitscontract schaart Kharmach zich bij een twintigtal andere bekende schermgezichten, zoals Tom Waes, Jeroen Meus, Ben Crabbé, Niels Destadsbader en Philippe Geubels. De cijfers op die overeenkomsten variëren naar verluidt van zo’n 100.000 tot 700.000 euro bruto per jaar.

(Lees verder onder de foto)

© Sebastian Steveniers

LEES OOK. Kamal Kharmach (32) rijgt de successen aan elkaar: “Ik weeg mezelf niet meer, maar ik schat dat ik veertig kilo kwijt ben”

Toch kiest Kharmach naar eigen zeggen niet voor het geld. “Voor de openbare omroep kiezen is en mag geen financiële overweging zijn”, klinkt het bij Het Laatste Nieuws. “Mijn drijfveer is – en dat meen ik echt oprecht – in de eerste, tweede en derde plaats inhoudelijk. Als ik echt voor geld ging, was ik wel naar het bedrijfsleven gegaan, of de politiek. (lacht) Ik kan programma’s maken die maatschappelijk relevant zijn. En dat is voor mij echt de essentie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer