Nee, Natalia stopt niet met 'The voice'.
Foto: VRT

Zangeres Natalia na beschuldigingen van divagedrag: "Ik heb grove artikels gelezen die niet kloppen"

"Sommige media zijn te ver gegaan. Het voelde aan als een persoonlijke aanval." Natalia komt nog eens terug op de ophef die ontstaan is met het programma 'Astrid en Natalia: back to reality'. De zangeres werd beschuldigd van divagedrag achter de schermen. 

'Astrid en Natalia: back to reality' werd na 1 aflevering al geschrapt. Het programma lokte bijzonder veel reactie uit, onder meer omdat het door armoedeorganisaties als onrealistisch werd bestempeld. Het concept? BV's die een maand lang als alleenstaande moeder met een minimumloon (over)leven.

Ook kwam naar boven dat er harde woorden vielen tussen Natalia en de productieploeg. "Een dergelijke manier van werken is niet oké", liet zender VTM in een schriftelijke mededeling weten. Daarop volgden gesprekken tussen de verschillende partijen. "In die gesprekken is alles uitgeklaard. De samenwerking verloopt opnieuw goed", wilde VTM daarover voorts kwijt.

Ik heb me onveilig gevoeld
meer wil Natalia niet kwijt

Natalia belandde in een heuse mediastorm. Over de opnames zelf zegt ze dat ze even overwoog om te stoppen. "Ik heb me onveilig gevoeld en het vertrouwen was weg. Meer wil ik niet zeggen, want de productieploeg heeft hard gewerkt en hen wil ik niet tegen de borst stoten", vertelt de zangeres in 'Goeiemorgen morgen!'.

Bekijk - Natalia zegt zich al beter gevoeld te hebben

Videospeler inladen...

In de pers heeft ze "grove dingen" gelezen. Het verhaal over de boze poetsman klopt niet volgens haar. "Ik heb die mens nooit gezien." In Gazet van Antwerpen getuigde de eigenaar van een schoonmaakbedrijf dat zijn ploeg tot drie keer moest teruggaan voor Natalia wilde verhuizen. Ze zou ook kortaf tegen zijn personeel zijn geweest. 

Ze vond dat sommige media ruzie stookten tussen haar en haar werkgever VTM. "Van VTM uit is niet gezegd dat ze niet meer willen samenwerken. Ik heb nooit gezegd dat ik na 13 jaar zou willen stoppen met 'The voice'", aldus Natalia. De gebruikte woorden "grensoverschrijdend gedrag" vindt ze bovendien gevaarlijk. "Dat is niet waar."

Ze waarschuwt dat de pers als vierde macht een "enorme verantwoordelijkheid" draagt. Natalia: "We leven in een maatschappij waarin mensen klakkeloos geloven wat de pers schrijft. De pers moet bronnen checken en dat is hier niet gebeurd."

Astrid Coppens en Natalia Druyts deden een maand alsof ze in armoede leefden.
VTM

De zangeres wil vooruitkijken en zich focussen op haar muziek. Een opmerkelijke ontboezeming in 'Goeiemorgen morgen!' is dat Natalia eicellen heeft laten invriezen en die gedoneerd heeft aan vrouwen in het buitenland.

Meest gelezen