Ongeval met een Flixbus op een snelweg nabij Leipzig

Zwaar ongeval met Flixbus in Duitsland: 4 doden en een dertigtal gewonden

Bij een ongeval met een Flixbus op een snelweg nabij Leipzig zijn woensdagochtend zeker vier mensen om het leven gekomen. Een dertigtal mensen raakte gewond, zes van hen zijn er volgens de Duitse politie ernstig aan toe.

jvh
Bron: Belga, Blick, Bild

De Flixbus was onderweg van Berlijn naar Zürich, met een geplande tussenstop in Leipzig. Omstreeks 9.45 uur verliet de bus echter om een nog onbekende reden de rijbaan van de snelweg A9 tussen Wiedemar en Schkeuditzer Kreuz, kort voor een afrit. De bus reed in op een bosje, en kwam op zijn zijkant terecht.

(lees verder onder de foto)

© AP

Vier mensen overleefden de klap niet, bevestigt de Duitse politie. Een dag lang was er sprake van vijf doden, maar iemand die in een kritieke toestand verkeert, werd onterecht meegeteld bij de dodelijke slachtoffers. Een dertigtal anderen raakte gewond, zes van hen zijn er ernstig aan toe. Op het moment van het ongeval bevonden er zich 55 mensen aan boord: twee chauffeurs en 53 passagiers. Over de identiteit van de slachtoffers bestaat momenteel nog geen duidelijkheid.

(lees verder onder de foto)

© AP

De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse: meerdere reddingshelikopters en ziekenwagens werden opgeroepen, nabijgelegen ziekenhuizen is gevraagd om zich voor te bereiden. De snelweg is er in beide richtingen afgesloten, automobilisten in de file is gevraagd om een reddingsstrook vrij te houden. De A9 is een belangrijke snelweg tussen Berlijn en München.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© AP

© AP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer