De prijs van Peltse Sportverdienste kan maar één keer gewonnen worden. Dit jaar ging die bijzondere erkenning naar de 75-jarige Jan Sleurs.© Paul Theeuwen

Pelt zet sporters Sente Sentjens en Kyani Joosten in de bloemetjes, Jan Sleurs krijgt bijzondere prijs

Pelt -

De gemeente Pelt zette tijdens twee kampioenenhuldes liefst 445 sporters in de bloemetjes. De jeugdkampioenen werden al op 15 maart gevierd, de volwassenen kregen vrijdag een hulde in cc Palethe.

Paul Theeuwen

Vrijdagavond werden er enkele speciale prijzen uitgereikt. Zo kreeg wielrenner Sente Sentjens de prijs van ‘Sportfiguur in de Kijker’. Het afgelopen jaar was voor hem ongetwijfeld het jaar van de grote doorbraak. Op het Europees Kampioenschap tijdrijden bij de junioren behaalde hij een bronzen medaille. Ook doorheen het jaar liet Sente opvallende resultaten optekenen, zoals winst in de E3 Saxo Bank Classic bij de junioren, een derde plaats in Gent-Wevelgem bij de junioren en de eindwinst in de Vuelta junior al la Ribera del Duero. Door sportverplichtingen kon de wielrenner zijn prijs niet persoonlijk afhalen, dus bedankte hij de gemeente met een videoboodschap waarin hij beloofde om een volgende keer wél aanwezig te zijn.

© Paul Theeuwen

De prijs van Peltse Sportverdienste kan maar één keer gewonnen worden. Dit jaar ging die bijzondere erkenning naar de 75-jarige Jan Sleurs. De gepensioneerde leraar lichamelijke opvoeding stond in 1978 mee aan de wieg van de Neerpeltse Atletiekclub SACN. Hij heeft er een hele carrière opzitten als trainer en atleet, maar is nog steeds actief op de piste. Als atleet werd hij nog provinciaal kampioen indoor 200 en 1500 meter masters.

Polsstokspringster Kyani Joosten mag zich sinds vrijdagavond ook ‘Beloftevolle jongere 2023’ noemen. Ze behaalde twee nationale titels bij de scholieren en mocht zo meedoen aan het Europees Kampioenschap, waar ze een tiende plaats behaalde in haar discipline.

© Paul Theeuwen

Ook op internationaal vlak mocht Pelt enkele atleten huldigen. Zo werd Jarne Claes van schietclub Target.177 wereldkampioen field target bij de junioren. Daarnaast mag Wim Eerdekens (NWC) zich Europees kampioen kajak noemen bij de K1 500 meter veteranen. Joris Geers, Sander Janssen, Erwin Smids en Tom Verduyckt (NWC) kroonden zich tot Europees kampioen Quadrathlon ploeg. Ook karateka Jolie Fransen (KCAR) werd Europees kampioen Kata WIKF. Tot slot telt Pelt ook een Europees kampioen kickboksen: Aliou Sow van Ngimbi Sports Academy in de klasse -70 kg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer