© Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

3.000 euro voor een rol tape rond je arm? Balenciaga stunt met nieuw mode-accessoire

Demna Gvasalia, creative director bij Balenciaga, is erin geslaagd om het internet op z’n kop te zetten. Hoe? Door een rol doorzichtige plakband uit te roepen tot mode-accessoire en er bovendien een smak geld voor te vragen.

Camille Van Puymbroeck

Dat Balenciaga de laatste tijd de grenzen van de goede smaak opzoekt, is niet nieuw. Van een vuilniszak als rugzak tot een zak chips als clutch: aan verbeelding geen gebrek. En nu is het een armband die het internet in z’n greep houdt.

Het juweel was voor het eerst te zien tijdens Balenciaga’s Fall/Winter show begin maart, maar ging aanvankelijk onopgemerkt voorbij. Een rol plakband rond de arm van één van de modellen is tenslotte makkelijk om te missen. Enkele dagen later kreeg Highsnobiety de armband of Gaffer Bangle echter in handen tijdens een re-see van de collectie, waaruit bleek dat hij wel degelijk deel uitmaakte van de collectie én dat het niet om een grap ging.

De gaffer bangle verschilt in wezen niet van een normale rol brede, doorzichtige rol plakband. Alleen de tekst op de kartonnen binnenkant van de tape verklapt dat het om een designerstuk gaat. Dat, en de prijs wellicht – verschillende online media hebben het over 3.000 euro per stuk, hoewel we dat niet konden bevestigen. Dat je beter naar de supermarkt of doe-het-zelfwinkel snelt voor je eigen exemplaar, moge duidelijk zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lifestyle