© Getty Images

Lotte Kopecky staat “met frisse benen” aan de start in Dwars door Vlaanderen: “De felle wind? Dat is zeker geen nadeel”

Lotte Kopecky blaakt van zelfvertrouwen. En dat wil de wereldkampioene graag nog een laatste keer tonen tijdens Dwars door Vlaanderen, de generale repetitie voor de Ronde. “Ik win vandaag liefst zelf, maar geen probleem als een ploegmakker de zege pakt.”

lver, sfk

De felle wind zou straks wel eens een cruciale rol kunnen spelen tijdens Dwars door Vlaanderen bij de vrouwen. “We zijn als ploeg alleszins niet bang van de wind”, vertelt Kopecky. “Het is zeker geen nadeel. Als de wind goed staat, kan het wel een bepalende factor zijn. Maar ik denk dat we daar als ploeg goed mee om kunnen.”

“Ik sta alleszins met frisse benen aan de start. Vandaag is de ideale dag om de benen te strekken en de laatste inspanning te hebben richting zondag. Ik win vandaag natuurlijk liefst zelf, maar ik heb er totaal geen probleem mee als er een ploegmakker wint.”

Fem van Empel: “Ik kijk enorm uit naar de ambiance tijdens de Ronde”

Met Marianne Vos en Fem van Empel staan nog twee Nederlandse kanshebbers voor de zege aan de start bij Visma-Lease a Bike. “Er is vanuit de ploeg geen druk op mij. Het is vooral puur ontdekken en veel van Marianne leren in de koers. We zullen zien wat ik kan betekenen voor haar. Marianne weet haar weg te vinden in het peloton. Zo zuinig mogelijk opschuiven, dat kan ik nog leren van haar.”

Wat staat er verder nog op het programma voor de wereldkampioene in het veldrijden? “Ik rijd nog de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Misschien dat daar ook nog Parijs-Roubaix bijkomt. Ik kijk enorm uit naar de sfeer tijdens de Ronde, het is wel een beetje vergelijkbaar met de ambiance op de cross. Belgen zijn wel gek genoeg om te supporteren, maakt niet uit voor wie. Het is eigenlijk een beetje een feestdag.”

Fem van Empel.© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer