© BELGA

Lotte Kopecky ziet ploegmakker vertrekken: Tourwinnares Demi Vollering verlaat SD Worx-Protime aan het einde van het seizoen

Een opvallende wending in het vrouwenwielrennen. Demi Vollering, ploegmakker van Lotte Kopecky, verlaat SD Worx-Protime aan het einde van het seizoen. Dat bevestigde ploegleider Danny Stam aan GCN. De Nederlandse Tourwinnares is einde contract en kan op veel interesse rekenen van andere teams.

jpdv, sfk
Bron: GCN

Het nieuws volgt amper een maand na de contractverlenging van Lotte Kopecky tot 2028. “We hebben ons best gedaan om het team te behouden, maar voor Demi is dat helaas geen optie”, vertelde Danny Stam aan GCN. De ploegleider van SD Worx-Protime bevestigde dat hij en de Nederlandse renster de voorbije weken aan tafel zaten om hun afscheid af te ronden.

“Het gaat om het budget. Je moet een keuze maken. Ik denk dat het duidelijk is dat we geen twee renners van dat niveau in onze ploeg kunnen hebben”, voegde Stam eraan toe.

Wat de nieuwe bestemming van Vollering wordt, is nog niet bekend. Op de website van het team gaf teambaas Erwin Janssen nog wat extra uitleg. “We hebben Demi een genereus aanbod gedaan en aangegeven dat hier voor een bepaalde datum op gereageerd moest worden. Het management van Vollering heeft hier echter niet op gereageerd. We gaan er dan ook van uit dat Vollering aan het einde van het jaar de ploeg zal verlaten. De geruchten dat we onlangs met Demi of haar management hebben gesproken, zijn niet waar.”

© Getty Images

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer