Inbreker bedreigt vrouw in rolstoel maar vlucht als ze hem een banaan geeft: “Hij had gewoon honger”

© Shutterstock

Hooglede/Roeselare -

Een 51-jarige man uit Hooglede drong onder invloed van zombiedrug flakka twee woningen binnen en is daarvoor veroordeeld tot een jaar cel. De inbreker gedroeg zich uiterst vreemd. Een slachtoffer kon de man overtuigen om weer weg te gaan door hem een banaan te geven. Volgens zijn advocaat had hij gewoon honger.

Jonathan Folens

Het eerste incident vond plaats op 13 november vorig jaar. P.R. drong een woning in Hooglede binnen. De bewoners waren thuis en werden opgeschrikt door het lawaai. De man sloeg een achterraam in en bezeerde zich daarbij. “Er was een bloedspoor bij het raam en een grote wanorde in de woonkamer”, beschreef de procureur op het proces. “Uiteindelijk stal hij alleen wat munten.”

De slachtoffers waren erg onder de indruk van de inbraak. “We slapen niet meer zoals vroeger en nemen medicatie”, klonk het. “En dan staat op zijn Facebook ook nog eens de tekst ‘ex-crimineel, nu op rust’. Het is alsof hij ermee lacht. Dit kon veel erger afgelopen zijn.”

De man herinnerde zich achteraf niet veel meer van de feiten, hij was onder invloed van de beruchte zombiedrug flakka.

Banaan

Op 21 januari drong P.R. opnieuw binnen in een woning, in Roeselare deze keer. Het slachtoffer, een vrouw in een rolstoel, betrapte de man op heterdaad maar bleef ijzig kalm. P.R. stal nochtans haar handtas en sloeg haar gsm uit haar handen toen ze de politie wou verwittigen. De man gaf de handtas echter snel terug en zei dat hij honger had.

De vrouw bood hem een banaan aan. R. nam die aan en nam zonder verdere buit de benen. “Mijn cliënt snapt dat hij zeer bedreigend overkwam, maar had geen slechte bedoelingen”, zei de advocaat van R. op het proces. “Had hij echt willen stelen dan had hij dat wel gedaan. Hij had gewoon honger en bedelde om een banaan.”

De advocaat van R. vroeg op het proces om begeleiding voor de man maar daar ging de rechter niet op in. De man werd veroordeeld tot een jaar cel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen