Links: staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand (Open Vld). Rechts: econoom Geert Noels.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand (Open Vld). Rechts: econoom Geert Noels. © Jan Aelberts / Gregory Van Gansen / Photo News

Econoom Geert Noels over begrotingstekort dat oploopt tot 45 miljard euro per jaar: “De-sas-treus. Men heeft alle geldkranen opengedraaid”

“Je blijft doof voor de dokter die je zegt dat je dringend moet stoppen met twee flessen whisky per dag te drinken en drie pakjes sigaretten te roken. Dat kan nog een tijd goed gaan, maar je riskeert ook snel te sterven.” Zo vergelijkt econoom Geert Noels de flirt van ons land met een steeds groter tekort in de begroting. Waar geeft de overheid volgens hem te veel aan uit? En met welke maatregelen kan de volgende regering dan orde op zaken stellen?

270 reacties

  • Norbert Bauwens

    6 dagen geleden
    Het beste wat men in België kan doen is in de politiek gaan. Inkomen verzekerd en voor het werk kun je Consultants inhuren.
  • Fons Crabbé

    6 dagen geleden
    Maak eens grote kuis in de overheid krimp deze eens hoognodig in ; veel te veel bestuursleden ( regeringen ... ministers en ander parlementen ) en laat deze nu eens alleen hun job doen waarvoor ze verkozen zijn dan zullen ze deze kunnen uitvoeren op de gewone uren en dagen in de week en zullen de zitjes in het parlement allemaal bezet zijn en die andere bezigheden laat deze door andere mensen uitvoeren
  • Gino Denil

    1 maand geleden
    Het probleem ligt niet bij de sociale zekerheid. Daar hebben burgers voor betaald (zich blauw aan betaald). Het probleem ligt bij bedrijven, groepen, verenigingen die met miljarden subsidies gaan lopen. Vaak zonder iets bij te dragen aan de samenleving of zonder belastingen te betalen. En aan allerlei premies voor de betere middenklasse die zo het meest profiteert van het overheidsbeleid.
  • Alain Carette

    1 maand geleden
    De meeste mensen willen dat anderen besparen maar zijzelf niet. En de politiek durft nooit hun verantwoordelijkheid nemen, want dit kost stemmen. Dus : zowel de doorsnee burger als de politiek gaan recht naar 'Onder curatele'. De kroniek van een aangekondigde ineenstorting g.
  • Albert Hendrix

    1 maand geleden
    Het echte waar te veel aan uitgegeven word is de politiek en politiekers .De volgende die gaat regeren en het moet oplossen gaat alle schuld krijgen.