Fractieleider Groen Mieke Schauvliege, ondervoorzitter Vlaams Parlement Filip Dewinter (Vlaams Belang) en fractieleider Chris Janssens (Vlaams Belang) in het Vlaams Parlement.
Volledig scherm
Fractieleider Groen Mieke Schauvliege, ondervoorzitter Vlaams Parlement Filip Dewinter (Vlaams Belang) en fractieleider Chris Janssens (Vlaams Belang) in het Vlaams Parlement. © Photo News

Oproep aan Dewinter om af te treden: “Hij besmeurt de internationale reputatie van dit parlement”

Er was vandaag tijdens de plenaire zitten in het Vlaams Parlement een grote oproep aan Vlaams parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) om af te treden als ondervoorzitter. Op basis van het reglement kan Dewinter niet gedwongen worden om af te treden, zegt parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA). Zijn eigen fractie blijft hem wel steunen.

31 reacties

  • Gaston Miar

    1 maand geleden
    Die reputatie is sinds vele jaren zodanig besmeurd dat zo'n rancuneus voorstel niet zal helpen.
  • Johan Meulenbergs

    1 maand geleden
    Als die ontslag zou moeten nemen om wat hij zogezegd zou gedaan hebben .. wel dan moet meer dan de helft van die gasten daar ontslag nemen hoor.
  • Gerard Stevens

    1 maand geleden
    Je kan het toch alleen maar opmerkelijk vinden dat dit nu weer actueel wordt, een oud dossier dat reeds door de bevoegde instanties geseponeerd is. Zou een journalist nu echt elementen ontdekt hebben die het gerecht of de Staatsveiligheid nog niet hadden bekeken? Natuurlijk is het niet verstandig wat Dewinter heeft gedaan, maar waarschijnlijk ook niet meer dan dat.
  • Francois Reyns

    1 maand geleden
    Wat een zwartmakerij telkens tegen de verkiezingen, is precies een peutertuin.
  • jaak Peeters

    1 maand geleden
    Ik denk dat Groen vooral naar zichzelf moet kijken. Vraag het maar eens aan de boeren.