Direct naar artikelinhoud
NieuwsWielrennen

Wout van Aert brak sleutelbeen, borstbeen en zeven ribben bij zware val in Dwars door Vlaanderen, renner vanavond nog onder het mes

Van Aert tegen de grondBeeld X

Wout van Aert (Team Visma | Lease a Bike) is deze namiddag zwaar ten val gekomen in de wielerwedstrijd Dwars door Vlaanderen en heeft zijn sleutelbeen, borstbeen en liefst zeven ribben gebroken. Hij moet daardoor passen voor de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race. Ook Jasper Stuyven liep een sleutelbeenbreuk op.

Video wordt geladen...

De kopman van Visma-Lease a Bike was een van zeker tien renners die op volle snelheid onderuitgingen op 67 kilometer van de streep. Ook Jasper Stuyven, Mads Pedersen en Biniam Girmay behoorden tot de slachtoffers.

Van Aert bleef minutenlang op de grond zitten met een huilend gezicht en een volledig gescheurd shirt. Hij greep na zijn val ook naar zijn rechtersleutelbeen.

Van Aert werd samen met Stuyven en Girmay afgevoerd met een ambulance en naar het ziekenhuis van Ronse gebracht voor een medische controle. Daar bleek hij zowel zijn sleutelbeen, borstbeen als zeven ribben te hebben gebroken. Volgens de ploeg is het nog niet duidelijk hoe lang Van Aert buiten strijd zal zijn, maar zal hij in elk geval de Ronde (31 maart), Parijs-Roubaix (7 april) en de Amstel Gold Race (14 april) missen.

Twitter bericht wordt geladen...

Ook Stuyven sleutelbeenbreuk

In het ziekenhuis bleek dat ook Jasper Stuyven behalve diepe snijwonden een sleutelbeenbreuk had opgelopen. Ook voor hem zit het voorjaar erop. Zowel Van Aert als Stuyven worden vanavond nog geopereerd in het ziekenhuis van Herentals.

Girmay mocht het ziekenhuis verlaten zonder breuken. Mads Pedersen, zondag winnaar van Gent-Wevelgem, kon uiteindelijk wel verder fietsen.

Lees ook

Hans Vandeweghe over de val van Wout van Aert: ‘Dit is de prijs die we betalen voor het moderne wielrennen’

Van Aert was vorige vrijdag in de E3 Saxo Classic ook al hard tegen het asfalt gegaan, toen bij het oprijden van de Paterberg. Hij hield er enkele wonden aan zijn rechterzijde, ter hoogte van de heup en de elleboog, aan over.

Merijn Zeeman, de sportieve baas van Visma-Lease a Bike, beleefde de zware val vanuit de ploegbus. “Het was heel heftig en erg. Zo’n val is vreselijk om te zien. Als iemand zo kermt van de pijn is dat heel heftig. Het is gewoon ongelofelijk jammer. Wij als ploegleiders leven enorm mee met de renners. We weten wat ze ervoor doen en hoe hard ze ervoor werken, dan is dit ongelooflijk triest.”

De wedstrijd werd uiteindelijk door Van Aerts ploegmaat Matteo Jorgensen gewonnen.