De Hoepertingenaar staakte de strijd na 105 km en werkte daarna de finale nog af als training.© BELGA

Amaury Capiot stond amper elf dagen na sleutelbeenbreuk aan de start in Dwars door Vlaanderen: “Het was van te moeten”

Opmerkelijke verschijning woensdag op het startpodium van Dwars door Vlaanderen: Amaury Capiot (30). Amper elf dagen geleden hield Hoepertingenaar van Arkéa-B&B Hotels een sleutelbeenbreuk over aan een onfortuinlijke val tijdens de eindsprint van de Bredene Koksijde Classic. Een wonderbaarlijke genezing of…?

Rob Rodiers

“Van te moeten”, heldert Capiot op, na zijn logische opgave. “Tijdens de startinterviews heb ik gezegd waar het op staat: namelijk dat de ploegarts deelnemen aan Dwars door Vlaanderen niet verantwoord vond maar desalniettemin behoorde mijn naam wel tot de selectie. Intussen zijn ze binnen de ploeg toch wat tot inkeer gekomen, heb ik de indruk. Mijn deelname aan de Ronde van Vlaanderen is intussen geen zekerheid meer. Maar intussen is het kwaad wel geschied”, vindt Capiot, die maar één logische rentree voor ogen had. “En dat was alles op Parijs-Roubaix zetten. Mijn behandelende arts vertelde me dat ik een mooie breuk had die prima zou helen indien ik drie weken zou rusten. Maar die rust heeft vandaag wel een flinke knauw gekregen.”

Hele dag achter het pak

Capiot volgde het peloton 105 kilometer lang om vervolgens de finale richting Waregem als training af te werken. “Op de stenen van de Mariaborrestraat heb ik het peloton laten rijden en ben ik linea recta naar Waregem gereden”, legt Amaury uit. “Voor het eerst in mijn profbestaan heb ik een hele dag achter het pak aan gereden. Constant hing ik aan de rekker. Vooral optrekken na een bocht bleek een hels karwei. Na negenmaal terugkeren, brak de veer zowat. De pijn in het sleutelbeen was draaglijk, ik had eigenlijk meer last van mijn gekneusde ribben. Een pijn die tot dusver niet op mijn radar stond.”

“Voor het eerst in mijn profbestaan heb ik een hele dag achter het pak aan gereden. Constant hing ik aan de rekker”

Amaury Capiot

Arkéa-B&B Hotels

Na zijn val in Koksijde zat Capiot slechts twee dagen niet in het zadel. “Vrijdag kwam ik ten val. Zaterdag en zondag rustte ik, maar maandag werkte ik alweer een eerste rollentraining af”, herinnert Capiot zich. “Tot en met donderdag heb ik alleen maar op de rollen gereden. Nadien verliet ik mijn huis voor de eerste buitentrainingen. Trainingen die ik graag gradueel had opgedreven om op mijn best te zijn in Roubaix. De ploeg heeft daar dus anders over beslist.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer