Josué droomt ervan om paralympisch loper te worden. Zijn verhaal is ook te zien in de Telefacts-reportage ‘Mijn ander lichaam’, donderdagavond op VTM.
Volledig scherm
PREMIUM
Josué droomt ervan om paralympisch loper te worden. Zijn verhaal is ook te zien in de Telefacts-reportage ‘Mijn ander lichaam’, donderdagavond op VTM. © Photo News

Josué (16) verloor beide onderbenen na verzwikte enkel: “Natuurlijk kijken mensen, maar dat vind ik niet erg. Ik zou ook kijken”

“Ik ben héél boos geweest. Op iedereen.” Josué Makonko Nitumfuide ziet eruit als elke 16-jarige en stapt met dezelfde flair door het leven. Ambitie heeft hij ook, want hij wil op een dag met een Olympische medaille rond de nek op het podium staan - de 100 en de 400 meter sprint zijn z'n specialiteit. Maar wanneer hij zijn brede skatebroek optrekt, zie je waarom hij zo boos is geweest: vier jaar geleden verzwikte hij zijn enkel en toen begon de rampspoed die eindigde met twee geamputeerde onderbenen.

18 reacties

  • Gunther Podevyn

    2 maanden geleden
    Succes man, that's the spirit! 👊
  • Robert Geysels

    2 maanden geleden
    respect 💪
  • Gerarda Joosten

    2 maanden geleden
    Kijk naar het NU en de toekomst en er zal nog veel moois volgen. Succes!
  • Francois Reyns

    2 maanden geleden
    Veel SUCCES in de toekomst jongeman, en hoop dat uw toekomst u brengt wat u graag wil. Jongen met karakter en moed. "TOP"
  • rudy verlinden

    2 maanden geleden
    Ik geloof in jou kerel...go