KBC bouwt twee nieuwe datacenters

Pieterjan Van Leemputten

KBC neemt binnenkort afscheid van haar oude datacenters en bouwt daarom in Mechelen en Heist-op-den-Berg twee nieuwe gebouwen.

De datacenters worden midden 2027 in gebruik genomen. Tegen eind 2028 moet de migratie volledig rond zijn en worden de bestaande datacenters uit dienst genomen. Het bedrijf verwacht dat dat zonder hinder voor klanten zal gebeuren. Het combineert voor haar IT-strategie de public cloud met een on premise private cloud.

De twee gebouwen komen op de parking van de KBC campus in Mechelen. Het andere gebouw wordt op het industriepark van Heist-op-den-Berg aan de Liersesteenweg gebouwd. Het ontwerp is van de hand van Arcadis Belgium en BAUT architecten.

KBC doet geen uitspraken over PUE (power usage effectiveness, de indicatie rond energie-efficientie), maar zegt wel dat het twee state-of-the-art datacenters wil bouwen die zo efficiënt mogelijk omgaan met energie. Zo komen er zonnepanelen en wordt onder meer het regenwater opgevangen om als koelwater te gebruiken, en zal de restwarmte van de servers door omliggende gebouwen worden gebruikt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content