Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © SOPA Images/LightRocket via Gett / Getty Images

De wreedheid achter de productie van uw blikje Coca-Cola of Pepsi: bedrijven dragen bij aan de onnodige sterilisatie van duizenden vrouwen

De reclamespotjes van Coca-Cola mogen er dan mooi en teder uitzien, ze staan in schril contrast met de arbeids- en levensomstandigheden van de mensen die voor de suiker in de populaire drankjes zorgen. De New York Times en Fuller Project deden onderzoek naar moderne suikerslavernij in de Indiase regio Maharashtra, die meer dan een derde van de Indiase suikerproductie voor zijn rekening neemt. Mannen, vrouwen en hun kinderen werken dagelijks in de brandende zon. Dat doen ze niet voor een fatsoenlijk loon, maar om leningen terug te betalen.

11 reacties

  • Ann Verschueren

    2 maanden geleden
    Louis, zo denk ik daar ook over. Armoede, honger en lijden van kinderen ziet men vooral in landen waar ongebreideld kinderen worden geboren.
  • louis van hoeylandt

    2 maanden geleden
    dat ze beter betaald moeten worden dat is zeker , maar is het niet meer wreedheid om kinderen op de wereld te zetten die je niet onderhouden en sterven van de honger
  • Anatole De Cock

    2 maanden geleden
    Kapitalisme op zijn best. Bedrijven doen alsof ze bekommerd zijn om de mensen die voor hen werken. Edoch wanneer de waarheid dan geexposeerd, doen alle betrokkenen alsof hun neus bloedt.
  • Rudy Nauwelaerts

    2 maanden geleden
    Wereldwijd één dag niemand Cola of Pepsi drinken. Ze zullen vlug reageren.
  • Elisa deJong

    2 maanden geleden
    Wat is dit verschrikkelijk! Zij maken mega winst, dus kunnen deze mensen aan een normaal bestaan helpen. Hoe je dit überhaupt kúnt! Ik hoop, dat elke cola koper dit leest en conclusies trekt. Hopelijk wordt dit afschuwelijke probleem opgelost!! Zo gemeen! Gewetenloze fabrikant.