Vrachtwagenchauffeur D.V.V. (29) moest zich in de politierechtbank van Vilvoorde verantwoorden voor het tragische incident in Machelen waarbij fietser Ibrahim onder zijn trekker werd meegesleurd.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrachtwagenchauffeur D.V.V. (29) moest zich in de politierechtbank van Vilvoorde verantwoorden voor het tragische incident in Machelen waarbij fietser Ibrahim onder zijn trekker werd meegesleurd. © Marc Baert

Rechter is mild voor gebroken vrachtwagenchauffeur die fietser Ibrahim (21) doodrijdt: “Ik blijf de beelden van het ongeval voor me zien”

Hoewel de rechter oordeelde dat het fatale ongeval vermeden had kunnen worden, toonde hij toch mildheid voor vrachtwagenchauffeur D.V.V. (29) na het tragische incident in Machelen waarbij fietser Ibrahim onder zijn trekker werd meegesleurd. Met tranen in de ogen getuigde de bestuurder in de politierechtbank van Vilvoorde welke impact de dood van de jongeman had op hem. “Na het ongeval heb ik nog geprobeerd met een collega mee te rijden, maar zelfs dat lukte me niet.”