© Christof Luyten

De Witte Kragen Stokkem gaat op tweedaagse naar de Westhoek

Sinds de opstart van de vereniging is de daguitstap een vaste waarde voor de leden symphatisanten van De Witte Kragen Stokkem. Na een aantal geslaagde eendagsuitstappen werd er dit jaar gekozen om er een tweedaagse busreis van te maken.

Christof Luyten

Op zaterdag 6 mei om stipt 8 uur vertrok aan het Tugelaplein de bus richting Westvleteren , met een korte tussenstop in Groot-Bijgaarden. Tegen de middag kwam de groep aan in Westvleteren, waar in restaurant In de Vrede boterhammen belegd met lokale specialiteiten geserveerd werden, voor de liefhebbers in combinatie met een Westvleteren trappist.

Nadien ging het richting hotel Oude Abdij in Lo-Reninge om in te checken. Mede dankzij het mooie weer, zat de volledige groep snel op het zonovergoten terras. Tegen 15.30 uur ging het richting Ieper, waar de leden van De Witte Kragen van een vrije namiddag genoten. Tegen 18 uur werden ze dan verwacht bij de Kazematten voor een breughelbuffet. Uiteraard waren ze om 20 uur present aan de Menepoort voor de Last Post, een zeer indrukwekkend moment. De eerste avond werd afgesloten in de bar van het hotel, waar iedereen nog gezellig nagenoot.

Op zondag bracht de groep een bezoek aan brouwerij St-Bernardus in Watou en Lijssenthoek Military Cemetery, een museum waar vroeger het eerste Hospitaal van de Engelsen gelegen was. Aansluitend genoten ze van een heerlijk middagmaal in restaurant Hommelhof. Als laatste stond er nog een bezoekje aan De Dolle Brouwers op het programma waarna er goedgemutst aan de terugreis richting Limburg begonnen werd. Rond 21 uur was iedereen moe maar voldaan terug in Stokkem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer