Viktor Medvedtsjoek. Links in mei 2021 en rechts in april 2022, na zijn arrestatie door Oekraïne.
Volledig scherm
PREMIUM
Viktor Medvedtsjoek. Links in mei 2021 en rechts in april 2022, na zijn arrestatie door Oekraïne. © AFP / ANP / EPA

PORTRET. Wie is Oekraïens ‘landverrader’ Viktor Medvedtsjoek, wiens omstreden website ook Filip Dewinter interviewde?

De Oekraïense oligarch Viktor Medvedtsjoek (69) is ontmaskerd als de spin in het web van een pro-Russisch desinformatienetwerk. Hij financierde de omstreden website ‘Voice of Europe’, die ook Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter interviewde. Een portret van ‘de duistere prins’ van de Oekraïense politiek, die al 20 jaar goed bevriend is met Poetin.

9 reacties

  • jos duriau

    1 maand geleden
    Laat ons eerlijk zijn , De Winter heeft rare vrienden .
  • Gino Denil

    1 maand geleden
    Men doet inderdaad niets verkeerd als men een aanhanger is van Assad, Poetin of Xi. In een democratie mag dat. Maar dan is het hypocriet om als politicus te stellen dat men opkomt voor de belangen van Vlaanderen. En als de partij daarvoor haar zegen geeft eveneens als partij.
  • Karel Valgaern

    1 maand geleden
    Frans, "een interview" is steeds maar een begin. Waar werd dit interview afgenomen? Zijn hiervoor "onkosten" betaald? Hotelkosten? Maar belangrijker: bewust meewerken aan propaganda van een buitenlandse mogendheid, hun narratief verspreiden. Overal in Europa word extreemrechts op een of andere manier gefinancieerd via zulke constructies vanuit rusland. Een verzwakt Europa is enkel in het voordeel van rusland. Al jarenlang is dit bezig. En op die manier word extreemrechts groot gemaakt.
  • johan dekken

    1 maand geleden
    De Winter heeft correct gehandeld en feiten werden onderzocht door gerecht en geseponeerd. Dus… Alles dik ok. De rest zijn speculaties
  • jan boden

    1 maand geleden
    Dewinter heeft ons nog heel veel uit te leggen, zoveel is wel duidelijk nu.