Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld). © Photo News

Stakingen tot morgenochtend in gevangenissen na mislukt overleg met minister: “Van Tigchelt heeft alle bruggen opgeblazen”

UPDATEIn de gevangenis van Antwerpen en tien andere penitentiaire instellingen in Vlaanderen en Brussel zijn nog tot vrijdagochtend 6 uur spontane stakingen aan de gang. Die begonnen vanochtend uit onvrede over het feit dat minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) het opnieuw over de minimale dienstverlening wilde hebben. Al zeker in Antwerpen, maar ook in de meeste andere gevangenissen kan de wandeling en het bezoek niet doorgaan, zegt federaal secretaris Eddy De Smedt van de liberale vakbond VSOA.

11 reacties

  • Jan Vanachter

    1 maand geleden
    In zo'n explosieve gevaarlijke omgeving zou ik niet willen werken. Ik weet waarover ik spreek. Vroeger meermaals de toezichters moeten gaan vervangen tijdens stakingen en toen genoeg gezien. Het is er intussen niet op verbeterd.
  • WENDY VAN REYBROUCK

    1 maand geleden
    Er was toen juist niets afgesproken of beloofd. Minister Geens had dat op z'n eentje over de minimale dienstverlening beslist. De vakbonden waren er zeker niet mee akkoord en hadden niets ondertekend. Hij werkte toen nog voor het ocad en weet nu nog steeds niet wat het werk in een gevangenis inhoud.
  • John Lux

    1 maand geleden
    Om de overbevolking tegen te gaan is er slechts 1 oplossing zijnde meer gevangenissen en niet criminelen op vrije voet laten. De gevangenissen van Vorst en Berckendael staan momenteel leeg.
  • jan boden

    1 maand geleden
    Met vakbonden kan men onmogelijk praten, dat is gewoon onbegonnen werk.
  • john poels

    1 maand geleden
    Misschien moeten de akkoorden tussen minister s en vakbonden eens publiek gemaakt worden .....