Wie gaat wandelen tussen de bloesems neemt maar beter een paraplu mee.© Sven Dillen

De paasvakantie start met druilerig weer, maar dat is goed nieuws voor de bloesems

Hasselt -

Een regenzone op zaterdag, buien op zondag. De paasvakantie start met druilerig weer, zegt HBVL-weerman Ruben Weytjens.

Een paasvakantie onder een zalig lentezonnetje: het lijkt alleszins in de eerste week niet aan de orde. “De eerste week van de paasvakantie wordt fris en zeer wisselvallig”, zegt HBVL-weerman Ruben Weytjens. In de loop van zaterdag zal er een regenzone traag van west naar oost over Limburg schuiven. Zondag zouden de paaseitjes nog onder droge omstandigheden geraapt kunnen worden, maar daarna gaat het regenen.

“In de loop van zondag vallen al buien”, zegt Weytjens. “Maandag krijgen we mogelijk langdurige regenval. Dinsdag wordt misschien een droger dagje, maar ook dan is er nog altijd kans op een bui. Woensdag en donderdag worden wisselvallig met temperaturen beneden 15 graden. In feite zijn dat vrij normale temperaturen voor de tijd van het jaar, maar tegenwoordig hoop je toch op meer dan wat we nu krijgen.”

De tweede week van de paasvakantie is momenteel nog koffiedik kijken, maar voor de eerste week ziet het er dus niet al te fraai uit. Toch ziet Weytjens ook een positief punt. “Door de vele wolken is de kans op nachtvorst beperkt, wat goed nieuws is voor de bloesems.” Maar wie wil gaan fietsen of wandelen in de bloesemstreek, neemt dus best een paraplu mee.(jom)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer