Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

ANALYSE. Nettarieven voor stroom gaan volgend jaar 23% omhoog: hoe “goedkope” hernieuwbare stroom steeds moeilijker uit te leggen blijkt

De nettarieven op de elektriciteitsfactuur van een gemiddeld Vlaams gezin zullen vanaf volgend jaar met liefst 23% toenemen. Een gevolg van de miljardeninvesteringen die nodig zijn om extra windturbines en zonnepanelen op het stroomnet aan te sluiten. De impact op jouw factuur is niet mis. Wordt energietransitie een onbetaalbare droom van politici? Onze energie-expert wikt en weegt.

136 reacties

  • jan geens

    1 maand geleden
    Het is alsof je friet gaat halen en ze zeggen . Oja , nog zoveel voor de electriciteit, zoveel voor het vet, zoveel voor de friturist , a ja … we gaan een nieuwe parking laten aanleggen ,daar is een investering voor nodig . En … de gemeente heeft hier ook een procentje op ,… waanzin… maar voor de overheid vinden we dit normaal ?
  • An Vanden Bossche

    1 maand geleden
    Heb het er wel voor over om minder afhankelijk te worden van buitenland. Maakt in de totale factuur niet veel uit. Bovendien werd het BTW tarief verlaagd. Absurd is dat, men had veel beter de mensen beter geïnformeerd hoe 15% elektriciteit en gas te besparen.
  • Herman convents

    1 maand geleden
    Van 70 € per maand naar 160€ met hetzelfde stroom en gas verbruik.Men onze fantatise nieuwe meetkastjes.Kassa Kassa...
  • Frank Wagemans

    1 maand geleden
    Gelukkig voor mij is dat enkel in vlaenderen. Hier in Wallonië is elektriciteit veel goedkoper, reden waarom je hier ook veel meer elektrische wagens ziet.
  • Leo Peeters

    1 maand geleden
    Betalen om het net te vernieuwen: dat is dan investeren in de toekomst en worden wij allen aandeelhouder van het net , dus hebben wij ook recht op de voordelen .