Photo News / ID/ Sebastiaan Franco
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News / ID/ Sebastiaan Franco

Onze wieleranalist voorspelt: “Voor Van der Poel is de afwezigheid van Van Aert in de Ronde een vergiftigd geschenk”

De afwezigheid van Wout van Aert na zijn zware crash zal zondag in de Ronde van Vlaanderen voor een andere dynamiek zorgen. En dat is daarom niet noodzakelijk goed nieuws voor Mathieu van der Poel. “Teams die op voorhand dachten dat ze niks konden komen doen, worden nu wakker”, meent onze wieleranalist Jan Bakelants, die in 2017 overigens zelf een horrorcrash meemaakte en dus uit ervaring weet wat Van Aert nu te wachten staat.

29 reacties

  • Bernard Deplacie

    1 maand geleden
    De ronde is zoveel langer en zwaarder dan de koersen die we gehad hebben. Alpecin kan dit nt controleren als de rest rijdt als outsider. Kans voor soudal maar ook UAE.
  • Walter Merckx

    1 maand geleden
    Als Visma, Trek en Bohra alléén naar Mathieu gaan kijken dan is het niet onmogelijk dat de vroege vlucht tot in Oudenaarde geraakt en er een verrassende winnaar uit de bus komt.
  • Jens De Baeremaeker

    1 maand geleden
    De koers van in het begin zwaar maken zodat de kopmannen in een kleine groep overblijven .
  • Gerard Stevens

    1 maand geleden
    Als je als enige topfavoriet aan een koers begint, dan ligt het hele gewicht van de koers natuurlijk op jou. Maar heeft MVDP een ploeg nodig? Misschien wel in de eerste 200 km om de boel te controleren. Maar gaat MVDP niet mee zijn als een schaduwfavoriet er vroeg vandoor gaat? Koersomstandigheden zullen het uitwijzen. Hij is grote favoriet maar weet zelf ook dat hij die derde zege nog niet kan bijschrijven op zijn palmares tot ze over de meet zijn.
  • Patrick bloemen

    1 maand geleden
    Leuke wandeling maken , word saai en winnaar is al bekend