© Joren De Weerdt

Nederlands en Duits bedrijf zijn (samen) kandidaat om delen van busbouwer Van Hool over te nemen

De Nederlandse busbouwer VDL en de Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull zijn kandidaat om delen van het met faillissement bedreigde Van Hool over te nemen. Dat schrijven De Standaard en De Tijd en het nieuws is bevestigd uit goede bron. VDL en Schmitz werken aan een gezamenlijk dossier. De derde kandidaat waarvan eerder al sprake was, is de Vlaamse ondernemer Guido Dumarey.

jvh
Bron: BELGA

VDL en Schmitz zouden elk een ander onderdeel van Van Hool willen overnemen. VDL mikt logischerwijs op de bussenactiviteit, Schmitz is geïnteresseerd in de productie van een aantal industriële voertuigen. Dumarey, die dus een afzonderlijk plan heeft, zou Van Hool in zijn geheel willen overnemen na het faillissement en 1.800 van de 2.500 jobs willen behouden.

De tijd voor een akkoord dringt, want Van Hool heeft zichzelf 31 maart opgelegd als deadline gezien het nijpend gebrek aan financiële middelen. Van Hool zelf geeft nog steeds geen commentaar over de identiteit van de kandidaat-overnemers of de stand van zaken van de onderhandelingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer