Matthieu Bonne (30) moet wereldrecordpoging staken.

Matthieu Bonne (30) moet wereldrecordpoging staken: “Voor een check-up naar het ziekenhuis”

Merelbeke -

Ultrasporter Matthieu Bonne (30) heeft vrijdag zijn wereldrecordpoging gestaakt. Op de piste in Merelbeke wou hij in zes dagen 1.038 kilometer afwerken, maar de hevige rukwinden speelden hem parten.

Simon Dekaezemaker

“Na een ongelijke strijd van meer dan 24 uur met de hevige rukwinden heeft Matthieu deze ochtend rond 7.50 uur beslist om zijn wereldrecordpoging op te geven. Het team besliste om Matthieu een korte medische check- up te laten doen in het ziekenhuis”, klink het.

Na een wereldrecord non-stop zwemmen en fietsen is ultrasporter Matthieu Bonne (30) bezig met een nieuw looprecord. In zes dagen tijd wou de West-Vlaming 1.038 kilometer afwerken op de looppiste in Merelbeke. Oftewel: vier marathons van 42 km per dag, een straffe stunt.

LEES OOK. Dagelijks loopt hij vier marathons en dat met 3 uur slaap: Matthieu Bonne (30) wil een nieuw wereldrecord vestigen

Bonne was donderdag goed op schema om het wereldrecord te verbreken. “Hij ondervond vooral ’s nachts lichte hallucinaties, maar is over het algemeen nog heel helder en het team slaagt er goed in met hem te overleggen over de planning en verzorging”, klonk het.

Maar de hevige rukwinden speelden Bonne uiteindelijk donderdagnacht wel parten en de poging moest gestaakt worden. “Er volgt een update als er meer nieuws is en of en wanneer Matthieu zijn race verder zet. Ludo en Kenneth doen ondertussen sterk verder”, klinkt het.

© Stefanie Reynaert

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer